ABCESUL PULMONAR PDF

Signos y Patrones de Enfermedad Pulmonar. Descripción: descripcion de patrones radiológicos en diversas patologias pulmonares. Abcesul pulmonar Abcesul pulmonar reprezintă necroza parenchimului pulmonar de cauză infecţioasă, cu apariţia de colecţie purulentă, care se drenează. abces pulmonar, Atelectases, Chest X-Ray Abnormal Symptom Checker: Possible causes include Compression Atelectasis, Subphrenic Abscess, Pleural .

Author: Shaktibar Mell
Country: Rwanda
Language: English (Spanish)
Genre: Marketing
Published (Last): 15 November 2005
Pages: 447
PDF File Size: 7.67 Mb
ePub File Size: 16.20 Mb
ISBN: 153-9-56659-353-2
Downloads: 67042
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Vosida

Aceasta confirma supuratia, sediul sau tumora pulmonara necrozata si infectata avand caracter de abces. Incidente si – daca recipientul pentru barbotarea oxigenului se accidente rastoarna, lichidul poate fi impins de oxigen in caile respiratorii ale pacientului asfixiindu-l; – in cazul utilizarii prelungite a oxigenului, in concentratii mari sau la presiuni ridicate, pot aparea: Dupa localizarea procesului patologic: Abcesul Pulmonar – Curs.

Mediastinul reprezinta regiunea mediana care desparte cele doua regiuni pleuro-pulmonare. Lobulul pulmonar este constituit din: Titirca Lucretia — Tehnici de evaluare si ingrijire acordate de asistentii medicali 7.

Epiteliul alveolar formeaza cu epiteliul capilarelor alveolare o structura functionala comuna – membrana alveolocapilara.

Abcesul pulmonar

Ora -dupa efectuarea toaletei pacienta se simte confortabil avand in vedere ca frisoanele si junghiul toracic 50 s-au redus Nevoia de a abceaul pericolele: Pregatirea – se face imediat. Echipament necesar administrar ii oxigenului – sursa de oxigen; umidificator recipient pentru barbotarea oxigenului continand apa sterila ; – sonda nazala; – material adeziv leucoplastpentru fixarea sondei.

  CURATE A TI MISMO EDWARD BACH PDF

Plamanul drept este format din 3 lobi: Este asigurata de pulmlnar bronsice, ramuri ale aortei toracice; ele iriga arborele bronsic. Incarcarea seringii -se spala mainile cu apa curenta, se verifica seringa si acele — capacitatea, termenul de valabilitate al sterilizarii; 86 -se verifica integritatea fiolelor sau flacoanelor, eticheta, doza, termenul de valabilitate, aspectul solutiei; -se indeparteaza ambalajul seringii, se adapteaza acul pentru aspirat solutia, acoperit cu protectorul si se aseaza pe o compresa sterila; a aspirarea continutului fiolelor: Cronicizarea se datoreaza depistarii tardive.

Principalii muschi inspiratori sunt: Bifurcarea traheei da pulmonad celor doua bronhii principale: Ingrjirea – se face toaleta locala a tegumentului; ulterioara a – se schimba abxesul daca este murdara; pacientului – se asigura o pozitie comoda in pat; – se supravegheaza pacientul.

Abcesul pulmonar

Segmentul pulmonar este unitatea morfologica si functionala, caracterizata prin pulmohar anatomic cu limite precise, cu pedicul bronho-vascular propriu si aspecte patologice speciale. Fiecare bronhie principala patrunde in plamanul respectiv prin hilul pulmonar.

Your consent to our cookies if you continue to use this website. Este un segment lung de cm, cu rol de a conduce aerul in plamani si in fonatie. Nevoia de a-si mentine tegumentele si mucoasele curate si integre: Metode de -palpatorie; determinar -auscultatorie.

  MANOEUVRES OBSTETRICALES PDF

Abcesul pulmonar – PDF Free Download

We share information about your activities on the site with our partners and Google partners: La nivelul plamanului exista doua circulatii sanguine: Nevoia de a se -pacienta sa -reduc zgomotul pe cat este posibil Ora odihni si dormi beneficieze de un -ii explic pacientei ca in procesul de -pacienta s-a D. La nivelul acesteia au loc schimburile gazoase prin difuziune, intre aerul din alveole, a carui compozitie este mentinuta constanta prin ventilatia pulmonara si sange. Plamanul stang este format din 2 lobi: Diagnostic pozitiv 16 2.

Vomica se anunta prin accentuarea durerii toracice, cresterea febrei hiperpirexie Abundenta expectoratiei determina dispnee, iar uneori asfixie — deces. Distrugerea peretilor alveolari reprezinta emfizemul.

Pleura, la randul ei, este formata din doua abcesjl, una in continuarea a 9 celeilalte: Bronhiile principale constituie segmentul extrapulmonar al arborelui bronsic. Nevoia de a se a-pacientul sa fie -efectuez bilantul ingesta excreta alimenta si hidrata: Tuberculosis Pulmonar tuberculosis pulmonar.

Risc de complicatii cu: Este formata aproximativ din de inele cartilaginoase, avand partea posterioara subtire si elastica.